"Nikada ne bih osveštao prostorije Opštine"

Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić kaže da nikada ne bi uradio isto što i novi predsednik opštine Budva Marko Carević, koji je osveštao prostorije.

Izvor: B92

Petak, 25.09.2020.

20:22

Screenshot/TV B92

Sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske juče osveštali zgradu Opštine Budva na zahtev Carevića koji je funcioner Demokratskog fronta.

"Nikada to ne bih uradio, jer ja se zalažem za poštovanje principa sekularne države, poštovanje Ustava Crne Gore, da je država odvojena od crkava, za uvažavanje građanske Crne Gore koja kaže da smo svi jednaki da smo zaista braća, da je neko pošten zato što je pošten, da je neko stručan zato što je stručan, da je neko kriminalac zato što je kriminalac, a ne zato što je ove vjere ili one nacije. Ja se borim protiv tih vrsta generalizacija ili diskriminacija po bilo kom osnovu, tako da ja nikada ne bih postupao na takav način", naveo je Bečić za TV CG.

U intervjuu Bečić je kazao i da on nije prisustvovao sastanku lidera tri koalicije, koji je održan u manastriru Ostrog, te da je reč o neformalnom susretu.

"Nijesam bio na tom sastanku, a koliko sam čuo od učesnika sastanka riječ je o neformalnom sastanku. Da se radilo o formalnom sastanku i da se tamo razgovaralo o sastavljanju vlade, zaista bih to smatrao nedopustivim, ali po onim informacijama koje ja imam tema je bila poboljšanje nekih međuljudskih, ličnih relacija, među pojedincima, tako da je iz tog ugla i posmatram", naveo je Bečić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: