Regionom tutnji nevreme - pljuskovi, grad, ulice pod vodom VIDEO/FOTO

Nevreme praćeno obilnim padavinama pogodilo je Crnu Goru i Hrvatsku.

Izvor: B92, Vijesti

Petak, 25.09.2020.

18:58

Default images

U Tivtu su se stvorili veliki problemi u saobraćaju, kružni tok na Solilima je većim delom pod vodom, a nezgodno je bilo i na Jadranskoj magistrali, u Vrijesu, Kukuljini.

Bujice i blato doneli su probleme i na Seljanovu.

Radnici Komunalnog, Vodovoda i kanalizacije i pripadnici Službe zaštite i spasavanja su na terenu.

Slično je i u Kotoru, gde se vozila kreću poplavljenim ulicama.

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore upozorio je da se od danas do ponedeljka očekuju nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, na udare olujnim južnim vetrom.

Kako su kazali iz Direktorata, u centralnim i južnim predelima očekuje se obilna količina kiše, a intenzivne padavine očekuju se naročito danas po podne i tokom noći, u subotu pre podne, u nedelju uveče i u ponedeljak.

"Obilna kiša biće praćena i pojačanim, u planinama jakim južnim vjetrom, koji će lokalno imati i olujni karakter", kaže se u saopštenju.

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore upozorio je da se od danas do ponedeljka očekuju nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, na udare olujnim južnim vetrom, pišu "Vijesti".

"Apelujemo na vozače da strpljivom vožnjom prilagođenom meteo i uslovima na puta, doprinesu svojoj i bezbjenosti ostalih učesnika u saobraćaju", navodi se u saopštenju.

Hrvatska takođe pod vodom

U nekim delovima Hrvatske je, pored jake kiše i udara vetra, padao i grad, a meteorolozi najavljuju i tornado.

Evropski sistem za upozorenje na oluje ESTOFEX izdao je danas upozorenje drugog i prvog stepena za delove Hrvatske i Zapadni Balkan u kojem se navodi da će deo regiona zahvatiti obilna kiša i grad.

Dodaju da su moguća tornada i jaki udari vetra.

Pišu da se oluje formiraju od severa Hrvatske pa sve do juga Slovačke i da su u pitanju jake oluje.

Najveću aktivnost očekuju u večernjim satima, kada se očekuje najviše padavina.

Promena vremena je u Hrvatskoj već počela i obilna kiša pada u Dalmaciji i Istri, dok u Zagorju pada grad, preneo je hrvatski portal Indeks.

Kako javlja Zagorje.com, oko 15 sati je padao grad s kišom, a bilo je i grmljavine. Pišu kako je grad padao u Mihovljanu i u Kuzminecu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: