Upozorenje meteorologa iz regiona: Oprostite se s vrućinama, stižu oluje, poplave i sneg

Meteorolozi u Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori upozoravaju da se narednih dana očekuje olujno nevreme s grmljavinom i obilnim padavinama. Moguće poplave, sneg.

Izvor: Tanjug

Petak, 25.09.2020.

07:36

Upozorenje meteorologa iz regiona: Oprostite se s vrućinama, stižu oluje, poplave i sneg
Ilustracija: Depositphotos/ dleindecdp

"Od natprosečno toplog vremena, koje nas sa kratkom pauzom prati od početka septembra, oprostićemo se u subotu, kada će nas zahvatiti izraziti hladni front", objavio je slovenački portal 24 sata .

Građani Slovenije upozoreni su da mogu da očekuju "prilično raznovrsne vremenske događaje" - od oluja sa pljuskovima i jačim udarima vetra, do snega na planinama višim od 1.400 metara nadmorske visine.

U Sloveniji će temperatura pasti za najmanje deset stepeni, a samim tim će se steći uslovi za početak grejne sezone.

Zbog jakog juga, očekuje se da će talasi u Tršćanskom zalivu prelaziti visinu od dva metra, najavljuju slovenački meteorolozi.

Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske objavio je posebno saopštenje u kojem se navodi da će za vikend biti hladnije od proseka za ovo doba godine, da se očekuje obilna kiša i olujni vetar.

Najviše padavina sutra se očekuje na Jadranu, gde su, kako se navodi, uz grmljavinsko nevreme, moguće ponegde i bujične poplave.

Bujične poplave zbog kiše i nevremena moguće su i u gorskim predelima, kao i u unutrašnjosti Dalmacije, gde je takođe izdat drugi stepen upozorenja - narandžasto za opasno vreme.

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore upozorio je da se u naredna četiri dana očekuju nestabilne vremenske prilike, ponegde sa obilnom kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, olujnim južnim vetrom.

Zbog obilne kiše, velikog priliva vode, i jakog južnog vetra, upozoravaju iz Direktorata, potencijalno su moguće i određene posledice u centralnim, južnim i primorskim predelima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: