Na mestu nesreće vatrogasci, vojska, policija; Tužilac: Izvesno poginula oba pilota FOTO/VIDEO

Mali Zvornik -- Na mestu na kome se danas srušio avion Vojske Srbije, u selu Brasina, između Malog Zvornika i Banje Koviljače, nalaze se vatrogasna i policijska kola.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ZVORNIKDANAS
FOTO TANJUG/ZVORNIKDANAS

Mesto nesreće nadleću vojni i policijski helikopteri.

Prema prvim rezultatima istrage, koji nisu zvanični, oba pilota aviona koji se srušio nisu uspeli da se katapultiraju.

Zoran Obradović, tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Šapcu, rekao je za "Novosti" da je bilo reči da se jedan pilot katapulirao, "ali je, sasvim izvesno, da su poginula oba pilota".

Najpre su mediji preneli, pozivajući se na nezvanične informacije s mesta zbivanja, da se od dva pilota jedan katapultirao i da se za njim traga, dok je drugi pilot stradao.

Potom je RTS preneo nezvaničnu informaciju da nijedan pilot nije uspeo da se katapultira. Beogradske "Novosti" su objavile ranije da su pokraj potpuno uništene letelice pronađeni i delovi tela.

Za sada, nema zvaničnih informacija.

Kako javlja RTS, u bolnicu je, odmah nakon nesreće, primljena jedna muška osoba, 1961. godište, sa opekotinama grudnog koša, glave i ruku. Osim toga, kako se navodi, ta osoba nema drugih povreda i svesna je. Radi se o meštaninu sela u čije dvorište se srušio avion.

RTS je naveo i da je Vojska naložila novinarima da se udalje s mesta nesreće, kao i da im je rečeno da o tome ne izveštavaju.

U međuvremenu, ponovo se oglasilo Ministarstvo spoljnih poslova, koje je saopštilo da je avion koji se danas srušio pre poletanja bio pregledan temeljno i da je tada konstatovano da je letelica ispravna.

Na mestu pada aviona MiG-21 u selu Brasina kod Malog Zvornika, inače, nalaze se ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković.

strana 1 od 79 idi na stranu