Potvrđeno: Pao vojni avion kod Loznice FOTO/VIDEO

Avion Vojske Srbije, Mig 21, srušio se jutros tokom redovnog letačkog zadatka u selu Brasina, kod Malog Zvornika, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izvor: B92

Petak, 25.09.2020.

09:58

Potvrđeno: Pao vojni avion kod Loznice FOTO/VIDEO
Tanjug

Na mesto događaja upućena je ekipa Službe traganja i spasavanja Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, kao i nadležni organi. Neki lokalni mediji su preneli da je poginuo pilot, ali su naveli i da se čeka zvanična potvrda te informacije.

Prema svedočenju meštana, čuo se jak prasak praćen dimom i vatrom, preneo je lokalni portal Info Lo.

Novosti su pak prenele da je avion leteo iz Donje Borine, gde, prema svedočenju jednog meštanina, umalo nije udario u njegovu kuću, i nastavio je ka Vrasini.

Odjednom se silovito okrenuo kod rudnika Brasina i praktično pao u dvorište meštanina Vitomira Taskovića. Prema svdočenju meštana za "Novosti", čuo se jak prasak, potom je nastao dim i vatra.

Nezvanično meštanin u čije je dvorište pao je povređen.

Mesto nesreće nadleću vojni i i policijski helikopter.

Prema nezvaničnim informacijama sa mesta događaja, od dva pilota jedan se katapultirao i za njim se traga.

Reč je o nepristupačnom, šumovitom terenu.

Informaciju o padu aviona ranije danas je potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u TV uključenju iz Turske, rekavši da ima informaciju da je avion koji se srušio stari Mig 21.
Tanjug
FOTO TANJUG / MIRA MITROVIC

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: