"Pogibija pilota udarac i tragedija za čitavu zemlju"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je telegram saučešća porodicama poginulih pilota.

Izvor: Tanjug
Podeli
Printskrin Tv B92/ arhiva
Printskrin Tv B92/ arhiva

Potvrđeno: Poginula oba pilota, Ministarstvo objavilo imena; Avion na pregledu bio ispravan VIDEO

U telegramu se navodi da je Srbija ostala bez dvojice pilota koji su odbranu svoje zemlje i naroda stavljali iznad svega.

Vulin je naveo da je gubitak svakog ljudskog života tragedija za porodicu i prijatelje, a da je smrt vojnika udarac i tragedija za čitavu zemlju i narod.

''Izgubili smo drugove, oficire, borce, a Srbija je ostala bez dvojice pilota koji su odbranu svoje zemlje i naroda stavljali iznad svega. Utehe nema, ima samo saznanja da smo imali čast da sa njima učimo i radimo'', naveo je Vulin u telegramu povodom smrti pilota majora Dejana Krsnika i kapetana prve klase Zvonka Vasiljevića.

Ministar je naglasio da vojska nikada ne zaboravlja i zauvek pamti hrabrost i vernost svojih pripadnika i poručio da vojska nikada ne napušta svoje najbolje i da će brinuti o porodicama stradalih pilota.

''Molim vas u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i u svoje lično ime da primite izraze našeg najdubljeg i najiskrenijeg saučešća”, stoji u telegramu saučešća ministra Vulina.

strana 1 od 224 idi na stranu