Vučić: Promenili odnos prema Srbiji zbog susreta sa Trampom VIDEO/FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je imao sastanak u četiri oka sa turskim predsednikom Redžepom Erdoganom dug dva sata.

Izvor: B92

Petak, 25.09.2020.

16:33

Vučić: Promenili odnos prema Srbiji zbog susreta sa Trampom VIDEO/FOTO
TANJUG / INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV/ an

"Dva sata smo imali razgovore u četiri oka i razgovarali o raznim temama", rekao je on.

Kako je rekao, čini mu se da se vidi živa aktivnost srpske vlasti da sačuva ekonomiju zemlje, i to se vidi po čestim diplomatskim susretima.

"Razgovarali smo o političkim pitanjima, potom ekonomska saradnja. Tu su bili oni koji rade projektnu dokumentaciju za auto-put Karađorđe, kao i o auto-putu Novi Pazar - Tutin", kazao je Vučić.

Vučić je rekao da ga je Erdogan saslušao i pokazao poštovanje prema Srbiji.

On je dodao da se Srbija neće mešati u sukobe Turske i Grčke u istočnom Sredozemlju.

"Ne želimo sukobe sa Turskom, želimo da imamo dobre odnose. Imamo i grčke prijatelje. Srbija ima put mira i ekonomskog interesa i to je put koji sledimo", rekao je Vučić i naveo da je "naše da se razvijamo i da možemo da se pohvalimo time kako da spuštamo nezaposlenost".

Po njegovim rečima, Srbija je nekada bila "džak za udaranje", a sada imamo plan.

"Verujem da ćemo imati ozbiljniju saradnju od poljoprivrede i do odbrane", poručio je Vučić.

Bilo je, dodaje, reči i o saradnji u međunarodnim organizacijama, gde je, kaže Vučić, "zatražio od Erdogana razumevanje za srpsku poziciju, jer ne mislimo isto o svim pitanjima".

Pored toga razgovarano je o novom bilateralnom susretu u Srbiji, kao i trilateralnom sa BiH u Sarajevu, čim prođe korona.

On je rekao da je video promenu kod ljudi iz Saudijske Arabije zbog susreta sa predsednikom SAD Donaldom Trampom.

"Promenio se odnos i pokazano je od američke snage da su spremni da razgovaraju sa Srbijom", kazao je on.
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

"Sa predsednikom Republike Turske @rterdogan kojeg smatram prijateljem Srbije, imao sam odlièan razgovor o svim važnim temama. Ako pogledate gde smo sve bili u poslednjih mesec dana, vidi se jedna živa aktivnost, velika borba u teškim uslovima da saèuvamo našu ekonomiju. Razgovarali smo o našoj politièkoj saradnji, našim infrastrukturnim projektima koje radimo, razgovarali smo o industrijskoj zoni koja æe biti jedna od dve ili tri najbolje u svetu i koju bi trebalo da naprave na teritoriji Vojvodine. To bi bio podsticaj za rast naše ekonomije. Razgovarali smo i o regionalnim odnosima, kako možemo da èuvamo mir i stabilnost, kao i o našoj saradnji u meðunarodnim organizacijama i institucijama. Tražio sam razumevanje za srpsku poziciju. Pokazao je veliko poštovanje za našu zemlju." Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vuèiæ nakon sastanka sa predsednikom Republike Turske @rterdogan.

Објава коју дели Aleksandar Vuèiæ (@buducnostsrbijeav) дана

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: