"Nemam sumnje da bi Brisel voleo pobedu Bajdena"

Istanbul -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema sumnju u to da bi Brisel voleo pobedu Džoa Bajdena na predsedničkim izborima u SAD

Izvor: Tanjug
Podeli
TANJUG/INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV
TANJUG/INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV

On je za TV Pink iz Istanbula, gde će se danas sastati sa turskim predsednikom, rekao i da ta pobeda ne bi značila da će Beograd popustiti pritiscima u vezi sa kosovskim pitanjem.

Na konstataciju novinara da se u medijima može čuti da Brisel i Priština prave "tajmaut" u dijalogu do izbora u SAD i moguće pobede Dzoa Bajdena, Vučić je rekao da, ako posmatra iz perspektive Srbije, može da postavi pitanje - "da, i šta onda".

"Nemam nikakve sumnje da bi Brisel voleo pobedu Bajdena i šta onda? Onda ćete da pritisnete Srbiju i kažete da ste ujedinjeni u najžešćem pritisku na Srbiju, da Srbija mora da uradi to. Mi kažemo da, hoćemo, moramo, možemo, ali nešto. A to što želite od Srbije nije sigurno da možemo i hoćemo. I šta ćemo onda", pita Vučić.

Ocenjuje da će onda da se nastave pritisci na Srbiju:

"Tako što će da se govori o diktaturi u Srbiji, pritom skrivajući ekonomske rezultate kako se, kako kaže, ne bi videlo kako diktator ima bolje rezultate od velikih demokrata. Onda će preko fondacija da uplaćuju pare svakome ko kaze da brine o tri lista u Beogradu ili bilo kom mestu u Srbiju ne bi li napravili atmosferu za rušenje Vučića", kaže Vučić.

Opet je upitao "i šta onda"? "Onda će kao u nekim drugim zemljama u regionu dobiti nekoga da potpisuje sve što stigne, da imate pravo da vršite uvide u tužilačke, sudske spise, spise bezbednosnih agencija... Nađite ljude koji to hoće, nema problema", rekao je Vučić.

strana 1 od 92 idi na stranu