Italija dozvolila humanitarnom brodu da se usidri

Italija je danas dopustila humanitarnom brodu sa 125 migranata da se usidri na Sardiniji da bi izbegli uzburkano more.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.09.2020.

18:35

Italija dozvolila humanitarnom brodu da se usidri
EPA-EFE/ ELIO DESIDERIO/ arhiva

Rečeno je da migranti mogu na kraju da se iskrcaju u Italiji pre nego što budu poslati u druge evropske zemlje.

Ministarka unutrašnjih poslova talije Lučijana Lamorgese izjavila je u parlamentarnom odboru da je Italija već pronašla evropske zemlje koje su se saglasile da prime 100 migranata, dok će Italija primiti 25, preneo je AP.

Ona je rekla da su, u slučaju da je loše vreme i uzburkano more potrajalo nekoliko dana, migranti mogli da budu u 14-dnevnom karantinu zbog koronavirusa na italijanskom brodu, a zatim odmah budu poslati u druge evropske zemlje.

Lamorgese je istakla da Italija nije imala luku sa potrebnim karantinskim prostorom kada je brod Alan Kurdi prvi put zatražio sigurnu luku 19. septembra, ali je rekla da se Italija saglasila da Alanu Kurdiju pruži sigurnu luku rano jutros jer je poštovanje ljudskog života primarna stvar za njih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: