"Ne odustajte! Samo nastavite"

Moskva -- Privedena beloruska opoziciona političarka Marija Kolesnikova u pismu je pozvala demonstrante koji protestuju protiv Aleksandra Lukašenka da se ne predaju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH
Foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH

Ona je u pismu ismejala bezbednosne snage koje su je uhapsile.

U pismu iz zatvora, koje je objavio portal Tut.By, Kolesnikova je apelovala na demonstrante da ne posustaju u borbi protiv dugogodišnjeg lidera Belorusije Aleksandra Lukašenka.

"Morate im reći da ne odustaju, samo nastavite! Ovi ljudi koji su me oteli su neverovatno slabi i histerični. Oni čak ni ne znaju kako da dobro obavljaju svoj posao", napisala je beloruska opoziciona političarka.

Ona je u pismu navela da je dobro, da su uslovi podnošljivi i da su njeni novi prijatelji divni, prenosi agencija Rojters.

Kolesnikova je poslednji put u javnosti viđena 7. septembra, kada su je ugurali u kombi maskirani muškarci na ulicama Minska.

U saopštenju, koje je kasnije preneto preko njenog advokata, ona je rekla da su je pripadnici bezbednosnih službi odvezli do granice sa Ukrajinom usred noći i da su pretili da će je proterati, "živu ili u komadima".

Opoziciona političarka je tada pocepala svoj pasoš kako bi izbegla proterivanje i postala heroj masovnih protesta protiv Lukašenka.

Aleksandar Lukašenko je u sredu položio zakletvu za novi mandat, u inauguraciji koji je održana bez prethodne najave i koju su opozicija i EU proglasili nelegitimnom.

strana 1 od 604 idi na stranu