Proterali ruske diplomate: Imamo dokaze, nedopustivo na našoj teritoriji

Bugarske obaveštajne službe i kancelarija javnog tužioca prikupile su dovoljno podataka da optuže za špijunažu ruske diplomate, kaže premijer Bojko Borisov.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.09.2020.

15:20

Proterali ruske diplomate: Imamo dokaze, nedopustivo na našoj teritoriji
Foto: EPA-EFE/Robert Ghement

Istakao je da "postoje određene stvari koje su nedopustive na teritoriji Bugarske" i da će svako ko pokuša da se bavi špijunažom biti temeljno istražen i proteran, prenosi TAS.

Bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova dalo je juče dvojici ruskih diplomata 72 časa da napuste zemlju nakon što su ih tužioci optužili da su umešani u špijuniranje od 2016. godine.

Prethodno je tužilaštvo saopštilo da su ruske diplomate tražile poverljive podatke o planovima modernizacije vojske i održavanju vojne opreme od 2016. godine.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je danas da će odluka Bugarske da protera dva službenika ekonomsko-trgovinskog odeljenja ambasade Rusije u Sofiji narušiti bilateralnu saradnju.

Kako se navodi u saopštenju, mere kojima će Moskva odgovoriti na ovaj potez Sofije biće objavljene kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: