Putin i Nobelova nagrada za mir: Nismo ga mi nominovali

Ruski pisac Sergej Komkov saopštio je da je predložio predsedika Rusije Vladimira Putina za Nobelovu nagradu za mir 2021. godine.

Izvor: Sputnjik

Četvrtak, 24.09.2020.

11:51

Putin i Nobelova nagrada za mir: Nismo ga mi nominovali
Foto: Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"Proces nakon podnošenja moje prijave Nobelovom komitetu već je započeo! I niko ga ne može zaustaviti“, napisao je Komkov na svojoj stranici na Fejsbuku.

Prijavu za nominaciju ruskog predsednika Vladimira Putina za nagradu za mir Nobelov komitet u Oslu primio je 10. septembra, posle čega je američka strana nominovala američkog predsednika Donalda Trampa, rekao je Komkov.

„Danas je ovo faktički moja četvrta prijava za Nobelovu nagradu za mir. Ona je poslata 9. septembra ove godine, a 10. septembra prijavu je primio Nobelov komitet za mir u Oslu u sedištu Nobelovog komiteta“, rekao je Komkov na konferenciji za novinare „O nominovanju predsednika Rusije Vladimira Putina za Nobelovu nagradu za mir 2021. godine“.

Akademik je dodao da je pomno pratio put preporučenog pisma i napomenuo da je odmah po prijemu ruske prijave američka strana nominovala američkog predsednika Donalda Trampa.

Ranije je „Foks njuz“ javio da je Donald Tramp nominovan za Nobelovu nagradu za mir 2021. godine. Američkog predsednika nominovao je norveški poslanik Kristijan Tibring-Gjede za posredovanje u mirovnom sporazumu između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kremlj: Ako dobije - sjajno, ako ne...

Kremlj nije nominovao predsednika Rusije Vladimira Putina za Nobelovu nagradu, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Svi znate da su za ovu nagradu nominovani potpuno drugi ljudi, ovo je inicijativa onih koji podnose nominaciju. U ovom slučaju nominaciju je podneo pomenuti pisac", rekao je Peskov komentarišući inicijativu pisca Sergeja Komkova.

Dodao je da ako Putin dobije nagradu - sjajno, a ako ne dobije, nije problem, prenosi Tass.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: