Potvrđena prva optužnica za zločine OVK, a počela i hapšenja: Uključio se Euleks VIDEO

Na Kosovu uhapšen Salih Mustafa na osnovu naloga za hapšenje i dovođenje i potvrđene optužnice koje je izdao sudija za prethodni postupak Specijalizovanih veća.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.09.2020.

12:38

Potvrđena prva optužnica za zločine OVK, a počela i hapšenja: Uključio se Euleks VIDEO
Ilustracija: EPA PHOTO EPA/FEHIM DEMIR/FD-cl

Prištinska Koha navodi da je Mustafa, koji je bivši šef obaveštajnih službi KBS, već prebačen u Hag i da je to potvrđeno iz Kosovskih snaga bezbednosti.

"Zakon o specijalizovanim komorama i Kancelariji specijalizovanog tužioca takođe predviđa da se osoba protiv koje je potvrđena optužnica odvodi u pritvor na osnovu naloga za hapšenje ili naloga za hapšenje koje su izdale specijalizovane komore", navodi se u saopštenju, prenosi Kosovo onlajn.

Prištinska Gazeta navodi da će se Mustafa bez odlaganja pojaviti pred pretpretresnim sudijom.
Misija Euleks na Kosovu saopštila su njeni pripadnici pružili logističku i operativnu potršku prilikom današnjeg hapšenja Saljiha Mustafe, koje je izvršeno po nalogu Specijalnog tužilaštva u Hagu.

"Euleks je pružio operativnu i logističku podršku SPO u skladu sa njegovim mandatom i u skladu sa kosovskim zakonodavstvom", navedeno je u objavi Euleksa na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: