Prištinski mediji pitaju: Zašto Grenel kod nas nije zapevao?

Nakon video snimaka sa večere koju su u čast američke delegacije organizovali zvaničnici Srbije, prištinska štampa se bita zašto i u Prištini toga nije bilo.

Izvor: Kosovo online

Četvrtak, 24.09.2020.

08:08

Prištinski mediji pitaju: Zašto Grenel kod nas nije zapevao?
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Direktor Državnog zavoda za protokol Orhan Hajrizi rekao je da za posetu američke delegacije DFC i specijalnog izaslanika SAD za dijalog Kosova i Srbije Ričarda Grenela nije bilo predviđeno organizovanje večere, prenosi Gazeta Ekspres.

"Ne, tokom naših koordinacionih sastanaka sa američkom ambasadom nije pomenuta opcija organitovanja večere, niti je bilo takve inicijative", rekao je Hajrizi.

Odgovarajući na pitanje zašto je večera priređena pri prošloj poseti Grenela, a sada nije Hajrizi je rekao da mnogi faktori utiču na to.

"Takva je bila agenda gospodina Grenela, pa je posebno napominjem, budući da o tome govorimo, postoji i druga koordinacija koja se vrši pored protokola. Tada se, na primer, mogu desiti letovi, druge agende koje slede posle Kosova i tako dalje, poznato je da su to visoki zvaničnici, imaju različite agende i aktivnosti. To je ono što na neki način uglavnom određuje stav i dnevni red svakog visokog zvaničnika u našoj zemlji", rekao je Hajrizi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: