Prištinski mediji pitaju: Zašto Grenel kod nas nije zapevao?

Priština -- Nakon video snimaka sa večere koju su u čast američke delegacije organizovali zvaničnici Srbije, prištinska štampa se bita zašto i u Prištini toga nije bilo.

Izvor: Kosovo online
Podeli
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Pročitajte još i:

Grenel: Luda noć u Beogradu, Srbi pevaju "Sweet home Alabama" VIDEO

Direktor Državnog zavoda za protokol Orhan Hajrizi rekao je da za posetu američke delegacije DFC i specijalnog izaslanika SAD za dijalog Kosova i Srbije Ričarda Grenela nije bilo predviđeno organizovanje večere, prenosi Gazeta Ekspres.

"Ne, tokom naših koordinacionih sastanaka sa američkom ambasadom nije pomenuta opcija organitovanja večere, niti je bilo takve inicijative", rekao je Hajrizi.

Odgovarajući na pitanje zašto je večera priređena pri prošloj poseti Grenela, a sada nije Hajrizi je rekao da mnogi faktori utiču na to.

"Takva je bila agenda gospodina Grenela, pa je posebno napominjem, budući da o tome govorimo, postoji i druga koordinacija koja se vrši pored protokola. Tada se, na primer, mogu desiti letovi, druge agende koje slede posle Kosova i tako dalje, poznato je da su to visoki zvaničnici, imaju različite agende i aktivnosti. To je ono što na neki način uglavnom određuje stav i dnevni red svakog visokog zvaničnika u našoj zemlji", rekao je Hajrizi.

strana 1 od 107 idi na stranu