"Sloboda - ključna reč za srpski narod"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je na proslavi Dana grada u Bijeljini da je sloboda ključna reč za srpski narod.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.09.2020.

22:31

Ilustracija: Depositphotos/ Ale_Mi

Kako je rekao, srpski narod je za slobodu kroz prošli vek dao gotovo polovinu svoje populacije, ali nikada nije pristao da ima one koji će ga tlačiti, izrabljivati, mučiti i ubijati.

Dodik je poručio da srpski narod slobodu koju ima ne sme da izgubi, prenosi RTRS.

"Moramo se okupiti oko reči sloboda, a sinonim za tu slobodu danas je Republika Srpska," naglasio je Dodik.

Dodik je rekao novinarima da se ta sloboda gradila i gradi i na principima antifašizma, ali i da su se iza fašizma krili oni koji su sa Srbima zajedno živeli, a počinili su nad njima strašne zločine, kao što je to bila Nezavisna Država Hrvatska sa planom da Srbe pobije, prekrsti i raseli.

“Počast stradalima, ne smemo izgubiti sećanje na njih,” poručio je Dodik.

Dodik je istakao da je Bijeljina strateški važan deo Republike Srpske, grad koji se vidljivo razvija i koji očekuju značajni projekti čiji je cilj poboljšanje kvaliteta života na ovim prostorima, poput izgradnje auto-puta, drinskog nasipa i drugih potrebnih komunalnih objekata.

Na svečanoj sednici Skupštine grada u Centru za kulturu "Semberija" Dodiku je uručeno najviše priznanje Bijeljine - Povelja grada, za izuzetan doprinos razvoju lokalne samouprave i zalaganje za izgradnju vitalnih infrastrukturnih projekata u Bijeljini.

Uz čestitke građanima Bijeljine, Dodik je rekao da Republiku Srpsku i Srbiju treba čuvati, jačati i slaviti, jer je to garant slobode i identiteta srpskog naroda.

Bijeljina je danas proslavila Dan grada i 77 godina od prvog oslobođenja od fašističkog okupatora u Drugom svetskom ratu nizom manifestacija u čast herojima iz proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata i Narodnooslobodilačke borbe, kao i dodelom priznanja zaslužnima za razvoj lokalne zajednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: