Saslušana devojka Miladina Kovačevića, tvrdi: Vukao me za kosu, polomio mi telefon

Beograd -- Tina T., koja je Miladina Kovačevića prošle semice prijavila zbog nasilja, saslušana je danas u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu u svojštvu oštećene.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Jan Pietruszka
Ilustracija: Depositphotos/ Jan Pietruszka

U toku je saslušanje njene rođene sestre Tamare T., kod koje je otišla nakon svađe sa Kovačevićem.

Tužilaštvo je uložilo žalbu na rešenje sudije za prethodni postupak od subote, kojim je odbijen njegov predlog za određivanje pritvora Kovačeviću, budući da je i ranije osuđivan za nasilničko krivično delo, kao i da je uticao na oštećenu i njenu sestru, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Odluku o žalbi treba da donese krivično vanpretresno veće Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Kovačević se zasad brani sa slobode, uz meru zabrane prilaska i komuniciranja sa Tinom i njenom sestrom, koju mu je, umesto pritvora, odredio sudija za prethodni postupak.

Kovačević je na saslušanju u tužilaštvu u Beogradu u celosti negirao da je pretio devojci i u svojoj odbrani je naveo da se video sa njom, ali da joj te večeri nije pretio, niti joj je naneo povrede.

U medijima se nakon incidenta pojavio snimak na kojem se čuje njihova rasprava.

Kovačević se tereti za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje, jer je, kako sumnja tužilaštvo, devojci pretio, vukao je za kosu, polomio joj je telefon.

Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz SAD, procesuiran u Srbiji.

strana 1 od 79 idi na stranu