Vučić sa ambasadorom Japana: Saradnja napredovala FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Japana Đunićija Marujamu.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.09.2020.

13:03

Vučić sa ambasadorom Japana: Saradnja napredovala FOTO
Foto: TANJUG/ INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV/an

Vučić je japanskom ambasadoru zahvalio na predanom radu tokom diplomatskog mandata u Beogradu, tokom kojeg su politički dijalog i ekonomska saradnja dveju zemalja veoma napredovali, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je rekao da je poseta tadašnjeg premijera Šinzo Abea, prva tog nivoa posle tri decenije, dala novi kvalitet odnosima Srbije i Japana, koji se vidi i u većem interesovanju japanskih kompanija za ulaganje na srpskom tržištu.

On je izrazio zadovoljstvo zbog rada japanskih kompanija kod nas, jer je njihov način rada pravi uzor posvećenosti i radne etike. Takođe je izrazio očekivanje da će i sa novim premijerom Jošihido Sugom ostvariti dobru saradnju.

Ambasador Marujama je iskazao zahvalnost predsedniku Vučiću i Vladi Republike Srbije na izvanrednoj saradnji tokom rada u našoj zemlji i rekao da odlazi zadovoljan što su, tokom njegovog trogodišnjeg mandata, u poseti, osim japanskog premijera, bili i drugi visoki zvaničnici.

Predsednik Vučić je ambasadoru Marujama poželeo mnogo uspeha na profesionalnom i ličnom planu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: