Za danas najavljen sastanak opozicije, ali...

Beograd -- Za danas je zakazan novi, drugi sastanak opozicije, sa idejom da se nađe nova, zajednička strategija delovanja.

Izvor: Tanjug
Podeli

Međutim. već sada je izvesno da se na njemu neće pojaviti predstavnici stranaka Udružene opozicije Srbije (UOS), između ostalih, Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa, Demokratske stranke Zorana Lutovca i Narodne stranke Vuka Jeremića.

Janko Veselinović, koji je najčešće nastupao u ime UOS, kaže da ih iz Nove stranke, koja je domaćin današnjeg sastanka, nisu konsultovali oko dnevnog reda i datuma održavanja skupa.

U međuvremenu je Zoran Živković prekršio dogovor o nenapadanju, tako što je ljude koji su bojkotovali izbore nazvao "ludim", kaže Veselinović za Tanjug.

Živković je, inače, pre nekoliko dana na tviteru napisao:" Nova srpska poslovica - glup k''o bojkot".

"Ne isključujem razgovore s Novom strankom u budućnosti, ali, što se mene lično tiče, to će biti jako teško, dok je na čelu stranke ''taj čovek''", rekao je Veselinović.

Aris Movsesijan iz Nove stranke kaže da su kao domaćini sastanka zvali sve stranke koje su bile prisutne i na prvom susretu, kod predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića, uključujući i neke koje se nisu odazvale, poput Narodne stranke, i dodaje da su se svi odazvali osim UOS-a.

On je dodao da opozicija mora da bude jasnija u svojim zatevima, pored ostalog i šta to želi da promeni u izbornim uslovima o kojima će biti reč.

Pored Tadića, tom sastanku su prisustvovali Aris Movsesijan (Nova stranka), Sergej Trifunović (PSG), Vojin Biljić (Dosta je bilo), Janko Veselinović (Udružena opozicija Srbije), Dobrica Veselinović (Ne davimo Beograd), Miloš Jovanović (DS S), dok je Pokret 1 od 5 miliona saopštio da im nije bilo dozvoljeno da prisustvuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 92 idi na stranu