Netanjahu insistira na ponovnom uvođenju oštrih mera u borbi protiv koronavirusa

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu insistirao je na ponovnom uvođenju oštre zabrane kretanja u borbi protiv koronavirusa.

Izvor: B92

Sreda, 23.09.2020.

23:56

Netanjahu insistira na ponovnom uvođenju oštrih mera u borbi protiv koronavirusa
Ilustracija: Getty Images/ Al Bello

Predlog dolazi dok epidemija ne pokazuje znake slabljenja u toj zemlji.

Netanjahu je upozorio građane da su teške mere neophodne, tokom pauze burne sednice kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

Članovi tog tela su navodno duboko podeljeni oko toga da li nove mere treba da se odnose i na masovne antivladine demonstracije čiji učesnici nedeljama zahtevaju ostavku Netanjahua.

"Situacija je teška. Nemamo drugog izbora nego da donesemo teške odluke i tako ćemo spasiti živote", rekao je Netanjahu u video poruci.

Kada je epidemija počela pre šest meseci, Izrael je dobijao brojne pohvale iz sveta zbog brze reakcije i oštrih mera, koje su uključivale zatvaranje granica i opštu zabranu kretanja.

Međutim, ekonomija je prebrzo ponovo otvorena i virus se uskoro vratio.

Izraelske vlasti su danas prijavile 6.948 novih slučajeva infekcije, što je rekordan broj novozaraženih u jednom danu u toj zemlji.

Ta zemlja sa devet miliona ljudi sada je među državama s najvećim brojem potvrđenih infekcija po glavi stanovnika.

U teškom stanju je 658 obolelih, a lekari upozoravaju da su bolnice blizu potpune popunjenosti.

Zaraza korona virusom potvrđena je u Izraelu kod više od 200.000 ljudi, od kojih je umrlo 1.317.

Prema istraživanju čiji su rezultati objavljeni danas, svega 27 odsto Izraelaca ima poverenja u Netanjahua kad je reč o borbi protiv korona virusa.

U aprilu mu je verovalo 57,5 odsto anketiranih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: