Moskva osudila tvrdnje Zelenskog o podeli sveta

Moskva osuđuje fantazmagorične primedbe ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog o navodnim ruskim planovima da podeli svet,

Izvor: B92

Sreda, 23.09.2020.

20:58

Moskva osudila tvrdnje Zelenskog o podeli sveta
EPA-EFE/ Christian Bruna

To je izjavila danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Odbacujemo i osuđujemo fantazmagorične primedbe glavnog sluge ukrajinskog naroda na navodne ruske planove za preoblikovanje sveta", istakla je Zaharova i navela da je primetno da, tvrdeći da Rusija pokušava da vrati sfere uticaja, Zelenski priznaje da je njegova zemlja u sferi stranog, ali ne i ruskog uticaja.

Ona je navela da Moskvu ne iznenađuje još jedna ratoborna izjava ukrajinskog predsednika i njegov pokušaj da uplaši čitav svet ruskom pretnjom, preneo je TAS S.

U video obraćanju na 75. Generalnoj skupštini UN, Zelenski je još jednom optužio Rusiju za agresiju na njegovu zemlju i za pokušaj obnavljanja sfera uticaja u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: