Evakuisan Ajfelov toranj VIDEO/FOTO

Ajfelov toranj u Parizu evakuisan je danas zbog telefonske dojave da je postavljena bomba, a čitav kraj oko znamenitosti je blokiran.

Izvor: B92

Sreda, 23.09.2020.

13:44

Evakuisan Ajfelov toranj VIDEO/FOTO
Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Eule

To su američkoj agenciji AP rekla dva policajca koja su se našla na mestu zbivanja, a dodaje se da je policija blokirala čitavu oblast oko tornja automobilima i trakama, ali i most koji preko reke Sene vodi ka Trgu Trokadero.

U kvartu se vide pojedini turisti, ali za sada se ne zna da li je neko od njih još na Ajfelovom tornju.

Pre pandemije koronavirusa toranj, izgrađen pre 131 godine, posećivalo je 25.000 turista dnevno, a sada je taj broj znatno manji.

Toranj je na početku pandemije bio zatvoren, a pre nje zatvarao se samo povremeno, uglavnom kada su pojedinci pretili samoubistvom, bombama ili zbog štrajka zaposlenih.
Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Eule
Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Eule

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: