Navaljni izašao iz bolnice. Objavljena i prva fotografija FOTO

Nemačka klinika "Šarite", u kojoj je bio hospitalizovan ruski bloger i opozicionar Aleksej Naavaljni, saopštila je da je on otpušten iz bolnice.

Izvor: B92

Sreda, 23.09.2020.

09:17

Navaljni izašao iz bolnice. Objavljena i prva fotografija FOTO

Navaljniju je pozlilu u avionu, dok je bio u Sibiru i hitno je primljen u bolnicu u Omsku. Njegovi saradnici odmah su počeli da tvrde da je otrovan, ali su ruski lekari iz opšte bolnice u Omsku tvrdili da analize tu tvrdnju nisu dokazale.

Međutim, na insistiranje saradnika Navaljnog, on biva prebačen u nemačku bolnicu "Šerite", a prva izjava tamošnjih lekara potvrdila je sumnje. U tragovima krvi ruskog opozicionara i žestokog kritičara Kremlja nađeni su tragovi otrova. Ispostaviće se nervnog agensa novičoka, istog onog s kojim je otrovan bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova ćerka.

Od Rusije od tog trenutka krenula lavina zahteva da se slučaj trovanja opozicionog lidera ispita, ali je zvanični Kremlj od vega "oprao ruke".

Navaljni je u otpušten sa intenzivne nege u utorak, saopštila je nemačka klinika "Šarite" na svom Tviter nalogu. Rojters navodi da je iz bolnice saopšteno da se njegovo zdravlje poboljšano, ali da se posledice trovanja još ne mogu proceniti.
Tanjug/Navalny instagram via AP

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: