Predsednik veterana OVK: A možda je Srbija

Predsednik Organizacije veterana OVK ocenio da je Specijalni sud najjednostraniji sud na svetu i naveo da bi ga, ako bi mogli, rasformirali za pet minuta

Izvor: Kosovo online

Sreda, 23.09.2020.

08:08

Predsednik veterana OVK: A možda je Srbija
Ilustracija: EPA PHOTO EPA/FEHIM DEMIR/FD-cl

"Pozvali smo tužilaštvo, istražne organe i međunarodne predstavnike da istraže ove slučajeve. Ko god je doneo dosijee, bilo da ih je donela Srbija ili neko iz tužilaštva, ko god da su oni ili ako su lažni, dobro je da dovrše posao, da istraže slučaj", rekao je Hisni Gucati, prenosi Kosovo online.

"Nemamo nikakvu odgovornost, nismo objavili nijedno ime svedoka, nismo izjavili šta je napisano, niti smo imali vremena da čitamo šta piše. Bilo je kratko vreme. Ne verujem da ovo može biti bumerang za nas ili za borce OVK. Mi, ako je moguće, postavljamo imidž ovog suda. Sve što mi dođe iz Specijalnog suda i ostane mi pred vratima, objaviću radi javnosti, naših prijatelja, kako bih im pokazao stvarnost koja se dogodila i koja se još uvek dešava. Ako je moguće, uklonićemo ovaj Specijalni sud za pet minuta jer nigde u svetu nema jednostranog suda. Sve zemlje sveta su imale ratove, ali nije bilo jednostranih sudova. Zašto Specijalni sud ne istražuju slučaj 'Panda' u Peći, gde su ubijana srpska deca. Oni su takođe državljani Kosova”, rekao je Gucati.

Prema njegovim rečima, bave se "propagandom Srbije i nekima koji govore albanskim jezikom, a bili su njeni plaćenici".

"Ovaj sud je jednostran, za nas neprihvatljiv. Onaj ko je doneo dosijee, rekao je da će doneti CD sa materijalima. Rekao sam im da me ne puštaju da se penjem uz stepenice, jer ću ih objaviti. Ništa ne krijemo, ne znam zašto nas Specijalni sud može optužiti kad nismo objavili nijedno ime svedoka", rekao je on.

Gucati kaže da su bili iznenađeni što su ovi dosijei stigli u vreme kada je podignuta optužnica protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija i predsednika DPK Kadrija Veseljija.

"Iznenadilo nas je da dolaze u vreme kada su podignute optužnice protiv Hašima Tačija i Kadri Veselija. Iznenadili smo se kada su dosijei prvi put doneti, ostavljeni su na stolu sekretara i onaj ko ih je doneo pobegao je. Ovaj sud je izgubio kredibilitet kada iz njega izađe dokumentacija. Istina je da postoji dokumentacija srpskog tužilaštva. Dobro je da Sud to istraži čak i da srpska država u njima nema nikakvog uticaja", rekao je Gucati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: