Tajno glasanje o izboru Bečića za predsednika skupštine, DPS protiv

Poslanici novog saziva crnogorskog parlamenta pristupili su tajnom glasanju za predlog da lider Demokrata Aleksa Bečić bude izabran za predsednika Skupštine.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.09.2020.

17:21

Tajno glasanje o izboru Bečića za predsednika skupštine, DPS protiv
Screenshot/TV B92

Njegov izbor, kako su se izjasnili, neće podržati najuticajnija opozicija DPS i njeni tradicionalni partneri, SD i SDP, kao i LP.

Poslanik i portparol DPS-a Miloš Nikolić kazao je da će ta partija povodom predloga da Bečić bude predsednik Skupštine imati "neutralni stav".

Poslanik DF-a Milan Knežević rekao je da su građani nakon 30. avgusta videli "da se ništa apokaliptično nije desilo".

"Niti sam Zetu odneo u Kruševac, niti Podgoricu u Pirot... niti sam krenuo da rušim teritorijalni integrtitet i nezavisnost Crne Gore. Saopštavamo da što se tiče DF-a teritorijalna nezavisnost i integritet Crne Gore su neupitni i branićemo je odlučnije nego što ste je branili vi", rekao je Knežević.

On je ponovio da "vladu neće sastavljati ni koncern Vijesti, ni oni koji su i pre današnjeg saziva pokušali da od Srba naprave remetilački faktor".

Poslanik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović je rekao da će ta partija podržati izbor Bečića za predsednika parlamenta.

I nosilac albanske izborne liste "Genci Nimanbegu - Nik Ðeljošaj" Ðeljošaj kazao je da će Albanskla alternativa podržati predlog za izbor Bečića.

Lider koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović je rekao da je sastanku pod Ostrogom prisustvovao "sa velikim zadovoljstvom".

"Bio sam da razgovaram sa ljudima. Možda ste vi navikli da se dogovarate u Splendidu, Hiltonu i Ramadi, da nosite kese jedni drugima ili da budete potkupljeni. Ja to nisam i nikada neću raditi. Sa ljudima na bilo kom mestu za koje smatram da treba se obavi neki razgovor obavio sam. Nemam bilo kakve komplekse od bilo koga i bilo čega. Branim građansku i evropsku Crnu Goru i to ću braniti ubuduće", poručio je Abazović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: