"Elitne brigade - uvek spremne" FOTO

Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije opremljeni su najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Izvor: B92

Sreda, 23.09.2020.

16:46

Foto: Ministrstvo odbrane

Iz Ministarstva kažu da ta brigada nimalo ne zaostaje za njihovim kolegama u svetu.

"Oni su u stanju da savladaju najteže prepreke i uvek su na raspolaganju svojoj zemlji", poručuju iz Ministarstva.

Podsećaju da su im odlukom predsednika Srbije Aleksandra Vučića od 21. decembra 2019. godine vraćeni rang brigade i status jedinice.

Na osnovu te odluke je formirana 72. brigada za specijalne operacije kao jedinica neposredno potčinjena načelniku Generalštaba Vojske Srbije.

Nekoliko meseci kasnije, 14. juna 2020. godine, u Spomen-kompleksu "Drugi srpski ustanak" u Takovu, predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić uručio je 72. brigadi za specijalne operacije ratnu zastavu, kao simbol slobode i časti.

U skladu s najboljim svetskim standardima, oni mogu efikasno da odgovore bezbednosnim izazovima i da realizuju zadatke koji se pred njih postave.

Stalnim ulaganjem u unapređenje životnog standarda, opremanjem i obukom pripadnika 72. specijalne brigade, pokazano je koliko se ceni i poštuje njihov rad, zalaganje i podnete žrtve u odbrani otadžbine, navodi Ministarstvo odbrane.

Dodaje se da je 72. brigada za specijalne operacije, uz 63. padobransku brigadu, visoko profesionalna, borbeno efikasna i posvećena u izvršavanju svojih zadataka i oduvek je bila najelitnija jedinica naše vojske.
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: