Stanje u domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite - zaraženo 53 korisnika i 16 zaposlenih

U Srbiji je u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih prisustvo koronavirusa potvrđeno kod 53 korisnika i 16 zaposlenih.

Izvor: Beta
Podeli
EPA/Oliver Hoslet
EPA/Oliver Hoslet

To je danas saopštilo Ministarstvo Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Od početka epidemije, od kovida 19 izlečeno je ukupno 1.020 korisnika ustanova socijalne zaštite i 410 zaposlenih u tim ustanovama.

Prisustvo virusa kovid 19 potvrđeno je, kako se navodi, u gerontološkim centrima u Knjaževcu, Subotici, Novom Sadu, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju "Srce u jabuci", (Pančevo).

Virusom su se zarazili i u Ustanovi za decu i mlade "Sremčica" ( Beograd), Centru za socijalni rad u Vranju, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Kladomox plus" (Kelebija) i Domu za smeštaj odraslih i starijih "Terza Eta" (Priboj).

Dom za smeštaj odraslih i starijih "Doživeti stotu", Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih "Stara pruga", Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih "Radost" u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih "Nada", u Beogradu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

strana 1 od 224 idi na stranu