Kritikovao predsednika, nestao, izbačen iz partije i na kraju osuđen na 18 godina

Osuđen bivši direktor kineske državne kompanije za promet nekretninama koji je javno kritikovao predsednika Si Đinpinga zbog koronavirusa,

Izvor: B92

Utorak, 22.09.2020.

07:28

Kritikovao predsednika, nestao, izbačen iz partije i na kraju osuđen na 18 godina
Alan/Depositphotos

Ren Džikjang, koji je postao poznat po tome što je govorio o cenzuri i drugim osetljivim temama, nestao je iz javnosti u martu nakon što je na Internetu objavio esej kojim je Si optužen za nepravilno postupanje s epidemijom koja je započela u decembru u centralnom gradu Vuhanu.

Ren (69) je osuđen za korupciju, primanje mita, proneveru i zloupotrebu položaja, na 18 godina, objavio je sud u Pekingu.

Bivši direktor kompanije "Huajuan nekretnine" i zamenik partijskog sekretara izbačen je iz vladajuće Komunističke stranke u julu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: