Već je zapelo

Beograd, Podgorica -- Neki crnogorski mediji navode da je već došlo do nesuglasica među opozicionim liderima, prilikom pregovora o formiranju nove vlasti.

Izvor: CDM
Podeli
Mehaniq/Depositphotos
Mehaniq/Depositphotos

U ponedeljak su se sastali lider Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević i predsednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, uz posredništvo episkopa budmiljansko-nikšićkog Joanikija. Kako navodi portal CdM, ti razgovori završeni su bez dogovora.

Navodno su nesuglasice nastale povodom utanačenja načina formiranja vlasti, jer koalicija Za budućnost Crne Gore smatra da je neprihvatljivo da neka njihova istaknuta imena ne budu deo nove vlasti, a baš na tome insistiraju iz URA.

Navodi se i da nisu usaglašeni stavovi o ukidanju Zakona o slobodi veroispovesti, koji je pokrenuo masovne proteste i litije u Crnoj Gori, što je znatno doprinelo pobedi opozicije.

Izvor portala CdM navodi da je u pregovorima o formiranju nove vlasti najviše zapelo oko funkcija, jer političari iz Demokratskog fronta pretenduju na pozicije koje žele i Abazovićevi.

Nebojša Medojević tvrdi da će se i on naći u novoj vladi, svidelo se to nekome ili ne. On je na svom profilu na Fejsbuku napisao da će Vlada u kojoj bude zaustaviti šverc cigareta i droge.

“Možda izazivam negativne reakcije dela 'javnosti', ali tako će biti. Protiv učešća lidera DF u Vladi mogu imati samo saradnici Udbe, šverceri, kriminalci i tajkuni", napisao je Medojević.

strana 1 od 240 idi na stranu