Pismo sa otrovom poslato u Belu kuću i na pet adresa u Teksasu

Kanadska policija kaže da su u predgrađu Montreala pretražila stan povezan sa ženom koja je uhapšena zbog slanja koverti sa otrovom ricinom u Belu kuću.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.09.2020.

23:54

Pismo sa otrovom poslato u Belu kuću i na pet adresa u Teksasu
Ilustracija: Depositphotos/Vacclav

Kao i na još pet adresa u Teksasu.

Nešto ranije su dva izvora izjavila da su američke vlasti uhapsile ženu nedaleko od mesta Bafalo u državi Njujork pod sumnjom da je poslala smrtonosni otrov poštom, adresirano na Belu kuću. Uhapšena ima i kanadsko i francusko državljanstvo.

Ona će se sutra pojaviti pred sudom u Bafalu.

"Verujemo da je poslato ukupno šest pisama, jedno u Belu kuću i pet u Teksas", rekao je zvaničnik kanadske policije Šarl Pojer.

On nije mogao reći gde u Teksasu su koverte poslate, ali je policija u mestu Mišn primila sumnjivo pismo. Službenici nisu otvorili kovertu već su je predali Federalnom istražnom birou.

Tokom vikenda, kanadska policija je potvrdila da je pismo poslato iz Kanade. Pismo je presretnuto u državnom centru za prijem i distribuciju pre nego što je stiglo u Belu kuću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: