"Odeću Navaljnog zaplenili istražitelji"

Odeću Alekseja Navaljnog u kojoj je 20. avgusta hospitalizovan u bolnici u Omsku, zaplenili su istražitelji, saopštilo je Zdravstveno odeljenje Omska.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.09.2020.

16:56

EPA/YEVGENY FELDMAN

Istražitelji su zaplenili odeću Navaljnog tokom predistražne inspekcije i mi nismo upoznati sa njenom sudbinom, saopštila je pres služba Zdravstvenog odeljenja, preneo je TAS S.

Ovo je stvar organa za sprovođenja zakona i istrage, a ne Ministarstva zdravlja ili administracije bolnice, navela je pres služba Zdravstvenog odeljenja.

Navaljni je ranije danas zatražio od ruskih vlasti da predaju odeću u kojoj je bio kada je prošlog meseca pao u komu i optužio Moskvu za uskraćivanje važnog dokaza u njegovom slučaju.

Navaljni je rekao da mu je oduzeta odeća pre nego što je prebačen u Nemačku na lečenje iz Sibira nakon što mu je pozlilo na domaćem letu, preneo je Rojters.

Nemačka je saopštila da su testovi izvršeni u tri zemlje utvrdili da je Navaljni otrovan nervnim agensom "novičok" zbog čega je Zapad zahtevao objašnjenje iz Rusije.

"Pre nego što su dozvolili da me odvedu u Nemačku, oni su skinuli svu odeću sa mene i poslali me potpuno nagog", napisao je Navaljni na svom vebsajtu.

"S obzirom da je "Novičok" pronađen na mom telu i da je veoma verovatna infekcija kontaktom, moja odeća je vrlo važan dokaz", smatra on.

Rusija je saopštila da joj je potreban veći broj dokaza da bi pokrenula formalnu krivičnu istragu o slučaju Navaljni i zatražila od Nemačke da joj preda medicinske podatke kako bi mogla da ih razmotri.

Ona je umesto istragu, pokrenula predistražne radnje koje traju 30 dana, a koje, prema rečima Navaljnog služe da se sakriju važni dokazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: