Grenel: Došli smo da pokažemo posvećenost

Ričard Grenel izjavio je večeras u Prištini da je poseta američke delegacije dokaz da su SAD posvećene sporazumu iz Vašingtona, potpisanom 4. septembra.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.09.2020.

21:10

Grenel: Došli smo da pokažemo posvećenost
EPA/Chris Kleponis / POOL

"Došli smo da dokažemo posvećenost sporazumu o ekonomskoj normalizaciji odnosa. Znamo za obećanja data u prošlosti Kosovu i želimo da obećamo da će se sprovođenje sporazuma nastaviti", rekao je Grenel nakon sastanka s premijerom privremenih kosovskih institucija Avdulahom Hotijem, prenosi prištinska Koha.

Prema njegovim rečima, adminsitracija američkog predsednika Donalda Trampa nema samo prazne reči, već želi da pokaže građanima Kosova da je uz njih.

On je objasnio i kako će se proces nastaviti, navodeći da će svaki ministar napraviti tim koji će sa američkom stranom raditi na projektima.

"Nadamo se da će ekonomski razvoj, stvaranje poslova za mlade izmeniti politički pejzaž. Predsednik Tramp je uvek isticao da treba praviti poslovne dogovore, ne staromodne političke diskusije", rekao je Grenel.

Premijer privremenih kosovskih institucija Avvdulah Hoti izjavio je da poseta američke delegacije pokazuje odlučnost i ozbiljnost Trampa i svih njegovih saradnika za dogovor.

Kako je rekao, tokom sastanka opširno se razgovaralo o svim tačkama sporazuma.

"Vrlo brzo ćemo početi sa sprovođenjem sporazuma", rekao je Hoti.

Izvršni direktor Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) Adam Boler rekao je da ta organizacija posetom pokazuje ozbiljnost za potencijalna ulaganja na KIM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: