Sastanak Hotija i delegacije SAD, sledi potpisivanje sporazum

U Prištini se večeras održava sastanak premijera privremenih kosovskih institucija Avdulaha Hotija i američke delegacije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.09.2020.

19:06

Sastanak Hotija i delegacije SAD, sledi potpisivanje sporazum
EPA/STEPHANIE LECOCQ / POOL

Američku delegaciju predvodi izvršni direktor Međunarodne razvojne finansijske korporacije Adam Bouler, a prisutan je i specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, prenosi prištinski Telegrafi.

Na sastanku su osim Grenela prisutni i predstavnici USAID-a, Izvozno-uvozne banke SAD (EKSIM), kao i drugi visoki vladini zvaničnici iz američkog Ministarstva energetike i trgovine.

U Hotijevom timu su, osim zamenika Besnika Tahirija i Goran Rakić, Meliza Haradinaj Stubla, Bljerim Kuči i drugi, prenosi portal Reporteri.

Kako se navodi, posle sastanka biće potpisan sporazum, ali za sada se ne zna kakav, a nakon toga biće održana konferencija za novinare.

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti izrazio je zadovoljstvo uoči sastanka sa delegacijom američke vlade. On je ocenio da to produbljuje kosovsko-američko prijateljstvo.

"Oduševljen sam što ću danas biti domaćin ambasadoru Ričardu Grenelu, izvršnom direktoru Međunarodne razvojne finansijske korporacije - DFC i visokoj američkoj vladinoj delegaciji", poručio je Hoti na Fejsbuku.

Sastanak, prvobitno zakazan za 18.30, počinje u 17.45 sati, saopšteno je iz Hotijevog kabineta, prenosi Kosovo onlajn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: