CG: URA apeluje da se pozove NATO u pomoć

Građanski pokret URA pozvao je Direktorat za vanredne situacije da hitno pozove u pomoć NATO odbranu u stavljanju pod kontrolu požara u NP Skadarsko jezero.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.09.2020.

13:21

CG: URA apeluje da se pozove NATO u pomoć
Ilustracija: Depositphotos/ xload

Požar je u nacionalnom parku aktivan već danima.

U saopštenju URA, koji predvodi Dritan Abazović, navodi se da su zatečeni nereagovanjem nadležnih i prepuštanjem NP Skadarsko jezero vatrenoj stihiji koja danima guta sve pred sobom, preneo je portal RTCG.

"Ako mi nemamo opremu za gašenje požara na takvim terenima, imaju je oni čiji smo punopravna članica - NATO", navodi u saopštenju URA i podseća da su partneri iz NATO-a i 2017. priskočili u pomoć Crnoj Gori kada je bilo aktivno mnoštvo požara na teritorijama za koje država i sistem nemaju opremu za stavljanje pod kontrolu i reagovanje.

Iz URA su najavili da će u toku dana poslati hitnu urgenciju Direktoratu i pozvati ih na hitnu reakciju.

„U pitanju je nacionalno prirodno blago - jedan od naših najlepših nacionalnih parkova i nadležni već danima ne reaguju što je nezamislivo", poručili su iz tog pokreta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: