"Ako su to uradili bez znanja vlasti u Srbiji, onda su to možda uradili jer su dobili neke pare"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio da niko politički nije odgovarao iz nekadašnje vlasti zbog slučaja Miladina Kovačevića.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.09.2020.

07:26

Screenshot TV B92

Za Kovačevića je svojevremeno Srbija platila gotovo milion dolara SAD, gde je bio optužen za nasilje.

Dačić je sinoć za TV Pink rekao da je nemoguće da jedan konzul u Njujorku izda putnu ispravu bilo kome, a da prethodno ne konsultuje nadređenog.

Sigurno je, kaže, da to što je Kovačeviću svojevremno izdata putna isprava, koju su mu oduzele američke vlasti i praktično mu je omogućeno da pobegne iz SAD, nije urađeno bez znanja ndležnih u Beogradu.

Ako su to uradili bez znanja vlasti u Srbiji, onda su to možda uradili jer su dobili neke pare, naveo je Dačić i podsetio je ministar spoljnih poslova Srbije bio Vuk Jeremić, a drugi čovek u tom resoru Borko Stefanović.

"Nema šanse da je neko bio spreman da rizikuje svoju karijeru zbog tako nečega i uveren sam da je reč o političkoj nagodbi. Oni su dobili uslovne kazne da ne bi prebacili odgovornost na nekog drugog", kazao je Dačić u emisiji Hit-tvit.

Miladin Kovačević priveden je prošle sedmice, zbog nasilja za koje ga je prijavila devojka, ali je pušten da se brani sa slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: