Olakšice za ulazak u Italiju: Srbija uvrštena na listu E

Uredbom Ministarstva zdravlja Republike Italije od 21. septembra 2020. godine, Srbija je uvrštena na listu E.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.09.2020.

18:55

Olakšice za ulazak u Italiju: Srbija uvrštena na listu E
Getty Images/Al Bello

Iz Srbije je sada moguće ući u Italiju samo ukoliko su u pitanju zdravstveni razlozi, rad, studiranje, apsolutna hitna potreba, i povratak na mesto boravišta, stanovanja ili prebivališta,

Takođe, ulazak je moguć za lica koja su u dokazanoj i stabilnoj emotivnoj vezi (iako ne žive zajedno) sa državljanima Italije/EU/Šengena, ili sa fizičkim licima koja imaju stalni boravak u Italiji (osobe sa dugim boravkom), koja su se uputila u mesto boravišta/stanovanja/prebivališta svog partnera (u Italiji).

Ove olakšice se ne odnose na turistička putovanja.

Pri ulasku je neophodno pokazati na uvid ličnu izjavu (autodichiarazione).

Za one koji ulaze u Italiju svakako ostaje na snazi obaveza karantina za boravke koji su duži od 120 sati, zajedno sa drugim izuzecima.

“Ovo je važan pomak, koji je načinjen zahvaljujući značajnim rezultatima koje je Srbija postigla u borbi protiv korona virusa”, izjavio je ambasador Karlo Lo Kašo.

Sve informacije su dostupne na sajtu Ambasade Italije u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: