Hrvatska: Još se traga za nestalom devojčicom iz Avganistana

Još nije pronađena devojčica Banin Hošein (11) iz Avganistana koja se, prema rečima njenog oca, 27. avgusta odvojila od njihove grupe migranata u Broćancu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Otac je inace tražilac azila.

Grupa migranta od koje se devojčica odvojila bila je na vojnom poligonu kod Slunja, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović.

"Postoje indicije da je devojčica put nastavila s drugom grupom migranata, ali to nije potvrđeno jer ni ta grupa nije pronađena", rekao je Božinović za Hinu.

Iako su pripadnici policije i vojske od trenutka saznanja za nestanak preduzimali intenzivnu potragu, rezultata još nema, ali kriminalistička istraga još traje.

"Još se čekaju podaci od drugih država koji bi trebalo da potvrde rutu kretanja nestale osobe i njene grupe", rekao je Božinović i naglasio da za sada nema potvrde o njihovim ranijim registracijama u kampovima duž balkanske rute, no da još nije sve ni provereno.

Grupa od 13 migranata, od koje se u ilegalnom kretanju kroz vojni poligon 27. avgusta navodno razdvojila nestala devojčica, nalazi se u zagrebačkom Prihvatilištu za tražitelje međunarodne zaštite Porin i svi su zatražili azil u Hrvatskoj.

Na internet stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba NENO, koju uređuje Služba za odnose s javnošću MUP-a, i dalje stoje objavljeni detaljni podaci s opisom Banin Hošein i mole se osobe koje imaju bilo kakva saznanja o njenom kretanju da se jave najbližoj policiji ili podatke dostave na e-mail nestali@nestali.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 240 idi na stranu