Papa pozvao političke lidere da svima omoguće pristup vakcini protiv koronavirusa

Papa Franja pozvao je danas političke lidere da osiguraju da vakcine protiv koronavirusa budu dostupne i najsiromašnijim zemljama.

Izvor: B92

Subota, 19.09.2020.

18:15

Papa pozvao političke lidere da svima omoguće pristup vakcini protiv koronavirusa
EPA-EFE/ ALESSANDRO DI MEO

Dodao je da u mnogim delovima sveta postoji "farmakološka marginalizacija" onih koji nemaju pristup zdravstvenoj zaštiti.

Papa se danas sastao sa članovima italijanske humanitarne grupe koja prikuplja lekove koje doniraju farmaceutske kuće i distribuira ih klinikama i centrima kojima je najpotrebnije.

U određenim delovima sveta, naveo je on, previše ljudi umire usled nedostatka lekova, te se politički lideri moraju zauzeti da pomognu tim krajevima.

"Ponavljam, bilo bi tužno da se pri distribuciji vakcine prednost daje najbogatijima ili da vakcina postane vlasništvo ove ili one nacije, te da ne bude za sve", rekao je papa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: