Desetine demonstranata uhapšeno na protestu u Minsku: Među njima 73-godišnja aktivistkinja FOTO

Policija Belorusije uhapsila je na desetine demonstranata koji su se okupili danas u centru prestonice, zahtevajući ostavku predsednika Aleksandra Lukašenka.

Izvor: Tanjug

Subota, 19.09.2020.

17:51

Desetine demonstranata uhapšeno na protestu u Minsku: Među njima 73-godišnja aktivistkinja FOTO
EPA-EFE/ STR

Rojters prenosi da je, prema izjavama očevidaca, uhapšeno na desetine demonstranata koji su se nakratko potukli sa policijom.

Pripadnici organa reda su im nakon toga blokirali put i počeli da hapse okupljene građane, među kojima je uglavnom bilo žena.

Među nekoliko desetina demonstranata uhapšenih danas na protestima u Minsku, našla se i čuvena opoziciona aktivistkinja Nina Baginska, prenosi TAS.

Nina Baginska, 73-godišnja opoziciona aktivistkinja, poznata je po aktivnom učešću na protestima u Belorusiji tokom proteklih nekoliko godina.
EPA-EFE/ STR
EPA-EFE/ STR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: