"Drugi talas epidemije stiže"

Britanski premijer Boris Džonson izjvio je danas da drugi talas epidemije koronavirusa stiže u Veliku Britaniju.

Izvor: B92

Subota, 19.09.2020.

15:03

Getty Images/Dan Kitwood / Staff

U govoru koji je održao u centru za proizvodnju vakcina koji se trenutno gradi u blizini Oksforda, Džonson je rekao da je drugi talas epidemije zabeležen u Francuskoj, Španiji i širom Evrope i da strahuje da je apsolutno neizbežno da će se to dogoditi i u Velikoj Britaniji.

Zvanični podaci koji su objavljeni juče pokazuju da je u periodu između 4. i 10. septembra u Velikoj Britaniji u proseku bilo 6.000 novih slučajeva zaraze po danu, što je skoro duplo više nego prethodne nedelje, podseća AP.

U Engleskoj će uskoro biti uvedene dodatne restrikcije na okupljanja i druge aktivnosti u nekoliko regiona u zemlji. Sve se više spekuliše da bi Velika Britanija mogla da uvede mere karantina u narednih nekoliko nedelja, delom zbog nedovoljnog broja testova.

U Velikoj Britaniji je korona virusom do sada zaraženo 385.936 ljudi, a usled posledica COVID-19 preminulo je 41.732 pacijenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: