Telohranitelj britanskog ministra suspendovan jer je ostavio napunjen pištolj u avionu

Telohranitelj koji je putovao sa britanskim šefom diplomatije Dominikom Rabom suspendovan je sa dužnosti jer je navodno u avionu ostavio napunjen pištolj.

Izvor: B92

Subota, 19.09.2020.

14:07

Telohranitelj britanskog ministra suspendovan jer je ostavio napunjen pištolj u avionu
EPA/ALAA BADARNEH / POOL

Mediji prenose da je policajac telohranitelj koji je putovao sa Dominikom Rabom u posetu Sjedinjenim Državama juče ostavio pištolj u avionu na londonskom aerodromu Hitrou koji je pronašla čistačica.

Londonska policija je saopštila je da je upoznata sa "incidentom na letu u Velikoj Britaniji" i "da je to shvatila veoma ozbiljno".

"Policajac koji je umešan u incident je udaljen sa operativnih dužnosti tokom trajanja interne istrage", navodi se u saopštenju policijske uprave.

Sličan incident dogodio se u februaru kada je telohranitelj bivšeg premijera Dejvida Kamerona ostavio pištolj u toaletu na letu kompanije Britiš Ervejz.

Pištolj je navodno pronašao putnik i predao ga stjuardesama.

Rab je ove nedelje posetio Vašington kako bi razgovarao sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom i drugim zvaničnicima o Bregzitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: