850.000 u karantinu

U regionu Madrida u ponedeljak na snagu stupaju nove restriktivne mere radi suzbijanja epidemije koronavirusa.

Izvor: Tanjug

Subota, 19.09.2020.

08:33

850.000 u karantinu
Getty Images/Tomohiro Ohsumi / Stringer

Nove restrikcije podrazumevaju ograničenja kretanja, koja utiču na ljude u 37 osnovnih zdravstvenih područja, od kojih se 26 nalazi u šest okruga grada Madrida, a ostali u drugim opštinama u regionu Madrida.

Regionalna liderka Isabel Dijas Ajuso rekla je da će u toj oblasti, uključujući i u gradu Madridu, biti ograničeno kretanje između i unutar područja koja su teško pogođena novim talasom korona virusa, koji bi mogao da ugrozi više od 850.000 ljudi, dodaje Rojters.

Ona je navela da će biti ograničen pristup parkovima i javnim mestima, a okupljanja na šest osoba, ali da ljude ko neće sprečavati da idu na posao.

"Moramo da izbegnemo karantin, moramo da izbegnemo ekonomsku katastrofu", rekla je Dijas Ajusova na konferenciji za novinare.

AP je preneo i da je niz zelenih šatora sa oznakom Crvenog krsta postavljen u bašti vojne bolnice u Madridu, ali da su oni za sada prazni.

Kako navodi, bolnica "Gomes Ula" priprema se u slučaju da odeljenja za hitan prijem ponovo budu prenatrpana.

U Španiji je u četvrtak zabeleženo više od 11.000 novih slučajeva korona virusa, dok su 162 osobe preminule.

Ukupno je do sada od korona virusa obolelo više od 625.000 ljudi, a najmanje 30.400 je preminulo, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: