CG: Novih 187 slučajeva koronavirusa

U Crnoj Gori je do poslednjeg preseka izvršena PCR analiza 638 uzorka na novi koronavirus, od kojih je registrovano 187 pozitivnih.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Getty images/ Sean Gallup
Ilustracija: Getty images/ Sean Gallup

Prijavljena je smrt kovid-19 pozitivnog pacijenata iz Pljevalja, koji je lečen u Kliničkom centru Crne Gore, prenosi RTCG.

U poslednja 24 sata prijavljen je oporavak 132 pacijenta.

"U toku je statistička i epidemiološa obrada rezultata uzoraka koji su poslati na laboratorijsku obradu u Nemačku. Trenutno se radi uparivanje laboratorijskih šifara - barkodova sa imenima pacijenata kao i unošenje rezultata u laboratorijski informacioni sistem", saopšteno je iz IZJZ.

Ukupan broj aktivnih slučajeva kovid-19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 2.635, ne uzimajući u obzir novopozitivne koji su dijagnostikovani u Nemačkoj i čija je statistička obrada u toku.

"Zbog velikog broja pristiglih rezultata, tokom sutrašnjeg dana očekuje se dalji rast broja aktivnih slučajeva", navode iz IZJZ.

Kako piše portal CdM, uslediće striktna kontrola javnih površina, objekata i nošenja zaštitnih maski.

“Ono na čemu ćemo posebno insistirati kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivo jeste dosledno poštovanje svih mera” rekao je nakon sastanka sekretar Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje Prestonice Cetinja Dejan Lučić, prenosi portal.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 7.898.

Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa kovid-19 infekcijom od početka juna iznosi 125, a od početka godine 134.

strana 1 od 240 idi na stranu