Napad Kurda u Iraku, poginula dva turska vojnika

Dva turska vojnika su poginula a jedan je ranjen u napadu kurdskih militantnih formacija na jednu tursku vojnu bazu na severu Iraka.

Izvor: B92

Petak, 18.09.2020.

13:20

Napad Kurda u Iraku, poginula dva turska vojnika
EPA/ Yahya Nemah

Kako navodi Rojters, napad je izvršen juče, pomoću raketnih bacača.

Na većinski kurdskom jugoistoku Turske, ali i u severnom delu susednog Iraka, turska vojska se bori protiv naoružanih formacija Kurdistanske radničke partije (PKK), koju su Turska, SAD i Evropska unija označili kao terorističku organizaciju.

U odvojenom saopštenju, tursko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je od 13. jula u nizu operacija unutar Turske likvidiran 71 pripadnik te organizacije, kao i da je zarobljeno 38 njenih saradnika.

U jugoistočnom delu zemlje, PKK je 1984. podigao ustanak protiv turskih vlasti, a u sukobima koji su potom usledili život je ukupno izgubilo više od 40.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: