Zaharova: Nećemo biti bez odgovora

Moskva -- Pokušaji zapadnih zemalja da koriste sankcije protiv Rusije će samo rasti, a Moskva ih neće ostaviti bez odgovora, izjavila je Marija Zaharova.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova je u intervjuu za jutjub kanal Sovovjev najavila da će Rusija na sankcije reagovati kao sto uvek reaguje na sankcije, stavljanje na tzv.crne liste, pokušaje da se isključe ruski mediji, novinari i javne ličnosti, prenosi Tass.

"Minitar spoljnih poslova Sergej Lavrov koristi divnu metaforu za to - ''Ono što vidimo sada je sankcioni svrab i on samo raste'' ", rekla je Zaharova.

Zaharova je rekla i da su Nemačka i druge zapadne zemlje aktivno "kultivisale" (pripitomile) Organizaciju za zabranu hemijskog naoružanja (OPCW) u situaciji sa ruskim opozicionim liderom.

Ona je rekla da je stalni predstavnik Rusije pri OPCW Aleksandar Šulgin zatražio dokumente o situaciji Navaljnog, ali da ih još nije dobio, prenosi Tass.

"Prema našim podacima, zapadni partneri u ovom trenutku su kultivisali OPCW", rekla je ona i dodala da do sada Rusija nije dobila nikakav odgovor od Nemačke u vezi sa istragom generalnog tužilaštva o situaciji vezanoj za Navaljnog.

"Nema detalja ili barem opšte informacije. Kada će biti obezbeđene informacije, u kom formatu, kome. Niko ništa ne govori", rekla je Zaharova.

Nemačko savezno tužilaštvo saopštilo je ranije da su uzorke u vezi trovanja navaljnog skupljali eksperti OPCW i da su ih poslali u referentne laboratorije.

strana 1 od 604 idi na stranu