Dr Kisić Tepavčević: Najgora kazna za svakoga je da se razboli VIDEO

Epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je najveći broj novozaraženih iz Kragujevca i Beograda.

Izvor: B92

Petak, 18.09.2020.

13:07

Dr Kisić Tepavčević: Najgora kazna za svakoga je da se razboli VIDEO

"Ono što je značajno - da je 61 odsto zaraženih sa teritorije Beograda i Kragujevca, odnosno 45 odsto samo sa područja Beograda", rekla je dr Darija Kisić Tepavčević.

Danas su se delila upustva građanima koji su se u Srbiju vratili pre 18 časova, ali oni nisu u obavezi da se prijave na sajtu Ministarstva zdravlja.

"Osnovna ideja te mere je da se svi građani obaveste o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u regionu da bi sagledao rizik ukoliko se nalazi ili planira da putuje. Dužnost svih nas je bila da ih obavestomo koliko je rizik veći u tim zemljama nego kod nas. Što se tiče zakonskih odbredbi i kazni, to ne treba da bude u prvom planu. Prema mom mišljenju najgora kazna za svakoga bi bilo da se razboli", dodala je.

Dr Kisić Tepavčević je objasnila zašto nova mera nije odmah stupila na snagu.

"Postavilo se pitanje zašto ova mera stupa tek u petak. Upravo zato da bi ljudi imali vremena da se vrate i da se ne bi stvarale gužve", izjavila je ona i dodala da je u Crnoj Gori rizik 25 puta veći u odnosu na rizik obolevanja u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: