Izrael u pregovorima sa više arapskih i islamskih zemalja?

Izrael je u pregovorima sa više arapskih i muslimanskih zemalja o normalizaciji odnosa, izjavio je danas Ahmed Madždalani.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.09.2020.

16:12

Izrael u pregovorima sa više arapskih i islamskih zemalja?
EPA/ALAA BADARNEH

Prema rečima ministra palestinskih vlasti za socijalna pitanja radi se o Omanu, Sudanu, Komorskim Ostrvima, Džibutiju i Mauritaniji, a da pet zemalja planira da uskoro uspostavi diplomatske odnose sa Izraelom najavio je juče i američki predsednik Donald Tramp, piše "Džeruzalem post".

Uprkos takvom razvoju događaja, Madždalani je rekao da stanovište palestinskih vlasti u pogledu normalizacije sa Izraelom ostaje da je iluzoran stav da bez mira sa Palestincima može biti mira sa Arapima.

Kako navodi list, kabinet izraelskog premijera odbio je da da komentar povodom spiska zemalja koji je izneo Madždalani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: