Britanija ima problem

Britanski ministar zdravlja pozorio na poteškoće u obavljanju testova na kovid-19 u Britaniji i pozvao na poštovanje mera da bi se izbeglo zatvaranje zemlje.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.09.2020.

09:58

Britanija ima problem
Lauren DeCicca/Getty images

Britanija se suočava sa poteškoćama u izvođenju testova kovid-19 zbog nedostatka laboratorijskih kapaciteta, dodao je ministar Edvard Argar uArgar.

"Kapacitet laboratorije jedno je od uskih grla ili jedan od izazova u značajnom povećanju tog kapaciteta", rekao je Argar za Skaj Njuz prenosi Rojters.

Britanija može da izbegne dalja lokalna ograničenja i još jedno nacionalno zaključavanje pridržavajući se pravila kao što je sastajanje u grupama od maksimum šest ljudi, izjavio je Argar.

"Poruka je vrlo jasna ako se držimo toga (pravila šest), ako se držimo smernica za ruke, lice i razdaljinu, možemo izbeći dalja lokalna ograničenja, možemo izbeći dalja nacionalna ograničenja“, rekao je Argar za BBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: