Haradinaj: Dokumenti Specijalnog suda dostavljeni nama su istiniti

Zamenik predsednika Organizacije ratnih veterana OVK Nasim Haradinaj izjavio je večeras da su dokumenti dostavljeni u njihove kancelarije istiniti.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.09.2020.

22:33

Haradinaj: Dokumenti Specijalnog suda dostavljeni nama su istiniti
Ilistracija/ EPA/ KUSHTRIM TERNAVA

Kao i da se Specijalni sud bavio stvarima van svog delokruga zbog čega je formiran kada je sarađivao sa srpskim pravosudnim zvaničnicima.

“Kažem da ne gledam prašinu već rad. Nešto se dobro dešava. Izlazi na videlo istina koju Organizacija ratnih veterana OVK već dugo oglašava. Niko nije želeo da veruje i postoji razlog što su neki poslanici digli ruku i pomislili da je to gotovo”, rekao je Haradinaj u emisiji “Pressing” na T7.

Ono što je istina, je da to ne treba shvatiti kao diskreditaciju, naveo je on i naglasio da haški sud sarađuje sa Srbima, “sa onima koji su činili zločine bez presedana u ovoj zemlji do etničkog čišćenja”.

“Dokumenti su istiniti. I ovlašćene osobe Specijalnog suda koja su dolazile u naše kancelarije su to potvrdile. Oni koji su ih doneli (predmete) su dobrodošli. Naš posao je da zaštitimo veterane”, rekao je Haradinaj.

Ovo je naš zadatak, nije nas briga za pojedinačna imena, niko nije zainteresovan za odbranu zločina, ali to ne bi trebalo raditi selektivno, naveo je Haradinaj i dodao da istražioci ne bi trebalo da idu u Srbiju da razgovaraju sa "srpskim zločincima" i dolaze na Kosovo i traže krivce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: