Počela nova runda. Beograd insistira na jednoj tački, a kakvu poruku nam šalje sastav prištinske delegacije

Počeli sastanci u Briselu. Delegacija Begrada, koju predvodi direktor Kancelarije za KiM, sastala se sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.09.2020.

06:15

Počela nova runda. Beograd insistira na jednoj tački, a kakvu poruku nam šalje sastav prištinske delegacije
EPA-EFE Kushtrim Ternava

Nakon bilateralnih sastanaka obe delegacije sa posrednicima EU, u 11:30 trebalo bi da počne i nova runda trilateralnih razgovora Beograda i Prištine na ekspertskom nivou.

EU je juče najavila promenu dogovorene agende, pri čemu bi se danas u Briselu razgovaralo samo o finansijskim potraživanjima, ali ne i o statusu manjinskih zajednica.

Delegacija Beograda insistira na tome da Zajednica srpskih opština bude prva tačka o kojoj će se razgovarati na današnjem sastanku.

Prema informacijama Tanjuga, delegacija Prištine u Brisel je došla samo sa ekspertima za ekonomska pitanja u nameri da se ne pokreće tema srpske zajednice na Kosovu, koja je dogovorena još 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: