Ko će u novu vladu?

Razgovori o novoj vladi se, prema saznanjima "Blica", privode kraju, a vladu će, kako sada stvari stoje, nastaviti da vodi Ana Brnabić.

Izvor: Blic

Četvrtak, 17.09.2020.

11:55

Ko će u novu vladu?

Branislavu Nedimoviću že, prema pisanju tog lista, uz ministarsko najverovatnije pripasti i mesto potpredsednika vlade.

Među onima koji su viđeni i dalje u Nemanjinoj 11 su ministarka građevine i saobraćaja Zorana Mihajlović, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar finansija Siniša Mali i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

U novoj vladi sasvim sigurno neće biti ministar ekologije Goran Trivan, ali ni ministar privrede Goran Knežević, koji je još ranije za "Blic" najavio da se povlači. Sa koferom u ruci viđen je i ministar kulture Vladan Vukosavljević.

Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić ranije je rekao da neće više voditi nijedan resor, ali i da će njegovoj stranci, SDPS-u, pripasti jedno ministarsko mesto.

Iščekuje se i da javnost konačno sazna koja bi to nova lica mogla da uđu u vladu, a lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je napravio skicu vlade kao "više žena i mladih ljudi".

"Među imenima koji se provlače su i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, za koga se vezuje resor pravde, ali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, kojem se pripisuje resor privrede. Ne tako retko se čuje i da bi potpredsednica i poslanica SNS Marija Obradović mogla da dobije priliku da se pokaže u ulozi ministarke, ali se to isto može čuti i za dosadašnju predsednicu opštine Savski venac Irenu Vujović. Indikativno je što više ne vodi tu opštinu, a njoj bi moglo da pripadne i da preuzme jedno od važnih javnih preduzeća. Kockice se i dalje slažu, videćemo kako će sve na kraju izgledati", objašnjava izvor "Blica".

Očekuje se i da bude sazvana sednica Skupštine Srbije na kojoj bi trebalo da bude izabran nov predsednik parlamenta. Može se čuti da bi se to moglo desiti sledeće nedelje, a retko ko dalje na toj poziciji vidi Maju Gojković. Njoj se predviđa odlazak u Nemanjinu 11, a kao njeni naslednici spominju se dosadašnji poslanik SNS Vladimir Orlić, a ranije i Aleksandar Martinović i gradonačelnik Miloš Vučević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: